Sånglektionerna

Min utgångspunkt är att all inlärning fungerar som bäst när man trivs och har roligt. Därför har vi alltid roligt på sånglektionerna! Mina elever ska gå ifrån lektionen gnolande och med ett leende på läpparna!

Förutom att man tar in information bättre om man har roligt är det också lättare att slappna av. När man sjunger är det viktigt att man bara använder precis de muskler som är bäst lämpade för jobbet

Prat och skratt kan vara en möjlig väg till en avspänd kropp. Dessutom blir min arbetsdag mycket trevligare på det sättet!

Min metod är alltid positiv förstärkning – att man hela tiden lyfter fram det som är bra. Naturligtvis kan alla sjunga!

Under 2020 började jag arbeta med digitala sånglektioner, vilket fungerar alldeles utmärkt!

Vad sjunger vi?

Eftersom jag specialiserat mig på tidig musik, är det många av mina elever som också tar upp den tråden. Det blir mycket Monteverdi, Pergolesi, Purcell och Händel. En hel del sjunger även Mozart och Schubert och annat ur den klassiska repertoaren. Eller visor i alla former – från medeltida ballader till nutida musik. Folkvisor av alla slag och Bellmans visor är populära. Eller något helt annat – kom med förslag!

Sångterapi

Att man mår bra av att sjunga vet alla som har testat. Vibrationerna som skapas i kroppen vid sång, stimulerar vagusnerven och genererar fysiskt och psykiskt välmående. För att hitta optimalt sångsätt, arbeta korrekt med diafragman och struphuvudet, så använder jag rörfonation. Det är både uppbyggande och återhämtande för rösten och påverkar hela kroppen positivt!